Mannskap søkes

MAI 2022 planlegger jeg en tur til Schetland. Kjedelig å seile alene når jeg har 2 ledige lugarer. Hadde vert hyggelig om der er to mannfolk som har litt eller mye seilerfaring og som har

MAI 2022 planlegger jeg en tur til Schetland. Kjedelig å seile alene når jeg har 2 ledige lugarer. Hadde vert hyggelig om der er to mannfolk som har litt eller mye seilerfaring og som har lyst å bli med?

Avreise MAI måned. har ikke helt fastsatt dago. kanskje 10. eller 18.? avhengig av vær. jeg seiler ikke ut i drittvær og seiler heller ikke hjem igjen i drittvær.. fordi jeg er pensjonist haster ingen ting, så det hadde vært hyggelig om hele mannskapet hadde samme innstilling. Jeg har likevel en fornemmelse av at turen bør ta max 2 uker.

Etter turen til Schetland planlegger jeg å tilbringe Juni – Juli ++ øst for Oslofjord, Sverige, Danmark. Da kan jeg ta med mannskap på overseiling til Fredrikstat. og kanskje deler av turen.

Båten har 3 doble lugarer Grei Bysse ok kjøleboks og ett baderom med toalett og dusj. der er også dusj ute helt bakerst. Båten har 2 ferskvannstanker til sammen ca 300 liter. og en dieseltank som tar 130 liter. 4kw dieselvarmer. Ny sprayhood og helt ny kalesje på cockpit. 4 manns sertifisert hav-flåte og en lettbåt som laster 500 kilo med motor 6hk.

Har du lyst å bli med på tur?? ta kontakt send en SMS til 97775816 eller til Messenger

4 thoughts on “Mannskap søkes

 1. Hei!

  Preben Rasmussen her. Jeg er en drøyt 50 år gammel mann med bred seilerfaring. Jeg kunne godt tenkt meg å være med til Shetland. Hvor går turen fra?

 2. Hei Kåre Skartland.
  Shetlandsturen høres svært interessant ut og jeg er interessert.
  Jeg har selv seilt til Shetland flere ganger, både med egen og andres båt. Også flere ganger singelhanded. Jeg har også seilt rundt hele Shetland. Jeg her seilt i mange år og noen lengre turer, bl.a. en 14 måneders tur fra Stavanger via Irland, Spania, Portugal og så Marocco, Gambia og Cape Verde, før Karibien. Derfra alene via Bermuda, Nova Scotia til Newfoundland. Videre med mannskap via Grønland, Island, Færøyene (som jeg har seilt alene til et par ganger) og hjem til Stavanger. Har også seilt Østersjøen rundt, inklusive besøk i St. Petersburg.
  Båten, en HR 382, er nå solgt, og byttet i en Viknes 930. Men seilerinteressen har ikke tapt seg av den grunn.

  Det jeg spesielt liker i din «mannskapsetterlysning» er din defensive holdning til vind, vær og tid. Seilaser bør være mest mulig behagelige og risikofrie.

  Jeg er 73 år, pensjonert dosent fra Universitetet iStavanger. Jeg anser meg som frisk og rask og har D5L og D5LA fritidskipperserifikat og VHF-sertifikat. Som gammel «skipper» kan det nok hende at jeg vil ytre min mening i blant, men samtidig er jeg , og har vært, helt klar på at ombord er det kun én som bestemmer; – skipperen.

  Du bor jo ikke så langt av lei, så er dette av interesse, kan vi jo møtes.

  Beste hilsen Reidar

  1. Spennende. Jeg er i båten nesten hver dag og jobber med oppgraderinger+ småfix. skal rydde den og vaske innv. kommende uke. regner med det blir tur i påsken. tenker Sauda. Båten ligger ved Garstad i Bangarvåg. f.t. på utligger nermest Rosenborg verft. skal flytte til plass 7 på neste brygge med det förste. det er bare å stikke bortom 🙂 send en sms eller ring for å sjekke at jeg er der. 97775816.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *